Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Οι «οπτικές» και οι αφηγήσεις για τι είναι Συμβουλευτική και τι Ψυχοθεραπεία ποικίλλουν και αλληλεπικαλύπτονται σε μεγάλο βαθμό. Μπορούμε να εστιάσουμε στο τι έχουν κοινό, ότι είναι κυρίως μέθοδοι που βασίζονται στην ακρόαση και τη συζήτηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποιος, αμιγώς ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα, στην διάλυση περιστασιακών διλημμάτων, καθημερινών κωλυμμάτων, κρίσεων και όπου παραστεί ανάγκη ενημέρωση για παραπομπή σε εξειδικευμένο πλαίσιο υποστήριξης.

Η Συμβουλευτική συνήθως αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την επίσκεψη στον ειδικό, τον εξειδικευμένο σε ένα τομέα ώστε να τον κατευθύνει, όπως για παράδειγμα στην Συμβουλευτική των εξαρτήσεων με σκοπό την ενημέρωση, αξιολόγηση, διάγνωση, παραπομπή σε αναγνωρισμένο δημόσιο πρόγραμμα όπου και είναι συνήθως πιο μικρής διάρκειας αλλά πολλές  φορές τείνει η συμβουλευτική (counselling) όταν παίρνει την μορφή της σταθερής εβδομαδιαίας και ανοιχτού τέλους συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης να αρχίζει να γίνεται μια μορφή ψυχοθεραπείας. Αποτελούν από κοινού δυναμικές διαδικασίες κατά τις οποίες ο Σύμβουλος εξετάζει με το άτομο θέματα που το απασχολούν, διευκολύνει την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων , ενδυνάμωσης, στήριξης και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση δυσκολιών η προσωπικών προβλημάτων αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωνικές δεξιότητες, για να πετύχουν στόχους, να κάνουν αλλαγές τόσο σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Από κοινού εργάζονται με άτομα και με σχέσεις, χρησιμοποιώντας έως και ψυχοεκπαιδευτικά εργαλεία για την υποστήριξη κρίσεων,όπου και δίνει την δυνατότητα  στον ‘πελάτη’ να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να αποσαφηνίσει τους στόχους και τις ανάγκες του που θα του παράσχουν μια ζωή πιο ικανοποιητική και δημιουργική.

Η αποτελεσματικότητά τους οφείλεται στην δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλαισίου εμπιστοσύνης και εχεμύθειας, που στην ουσία έχει την αξία της διορθωτικής συναισθηματικής εμπειρίας για το θεραπευόμενο, μέσω της συνεργασίας του με το θεραπευτή.

Επικοινωνήστε για Συμβουλευτική χαμηλού κόστους (περιορισμένες θέσεις-έως 20 συνεδρίες).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s